Velkommen til Nikon Galleriet

Hos Nikon har vi fornøjelsen af at arbejde sammen med nogle af Danmarks bedste fotografer - fotografer hvis arbejde er fuldstændig afhængig af udstyr der ikke svigter, og som giver perfekte resultater under selv de mest krævende situationer.

For mennesker som os, der elsker fotografiet, er det fantastisk at opleve hvordan dygtige fotografer inspirerer og giver lyst til at prøve mere. Det er den oplevelse vi gerne vil dele med dig i Nikon Galleriet.

Vi har bedt vores ambassadører, og andre dygtige fotografer, at låne os nogle af deres fantastiske billeder. Vi har også bedt dem forklare hvorfor de tog netop det billede, hvordan de komponerede billedet, hvilket udstyr de brugte og kameraindstillingerne.

På den måde kommer du med profferne ud i marken eller ind i studiet, og bliver forhåbentligt inspireret til selv at tage bedre billeder.

God fornøjelse!

Bemærk: Copyright til alle billederne i dette galleri tilhører de respektive fotografer. Det er ikke tilladt at downloade eller anvende billederne kommercielt uden forudgående skriftlig accept fra den pågældende fotograf.
Morten RygaardMorten Rygaard
Roskilde Festival 2011

Se billederne 

Nikon Ambassadør Morten Rygaard viser billeder fra Roskilde Festival 2011.

Se de fede billeder af nogle at festivallens højdepunkter.

Mark Trustrup Mark Trustrup
Danmarks Sahara

Se billederne 

Mark Trustrup er taget til Råbjerg Mile for at fotografere bryllupskjoler.

Se billederne og læs om hans overvejelser.

Jon Geriche DetlefsenJon Geriche Detlefsen
Yellowstone

Se billederne 

Jon Geriche Detlefsen tager os med til verdens ældste nationalpark – Yellowstone i USA.

Se hans spændende vinterbilleder, hvor han kommer helt tæt på nationalparkens vilde dyr.

Morten RygaardMorten Rygaard
Rockportrætter

Se billederne 
Nikon ambassadør Morten Rygaard fortæller i denne serie om muligheder og begrænsninger i portrætfotografering af rockmusikere.
Casper TybjergCasper Tybjerg
High Speed Photography

Se billederne 
Hvordan fotograferer man hændelser, der sker så hurtigt, at de er umulige for det menneskelige øje at opfatte? Vi gav denne spændende udfordring videre til Nikon ambassadør Casper Tybjerg.

I dette galleri præsenterer Casper Tybjerg teknikken, der gjorde det umulige muligt. Nyd de flotte billeder og oplev motiver, du sikkert aldrig før har set.
Morten RygaardMorten Rygaard
Smukfest 2009

Se billederne 
Nikon ambassadør Morten Rygaard besøgte også Skanderborg festivalen i 2009.

Her på galleriet vise han "behind the scenes" billeder fra festivalen.
Morten RygaardMorten Rygaard
Roskilde Festival 2010

Se billederne 
Igen i år viser Nikon ambassadør Morten Rygaard sine billeder fra Roskilde Festival her på galleriet.

Oplev festival-stemningen gennem Mortens lækre billeder.
Morten RygaardMorten Rygaard
Grand Avenue

Se billederne 
Nikon ambassadør Morten Rygaard er en erfaren musikfotograf, og denne gang fortæller han om arbejdet med coveret og PR-billederne til den seneste plade fra det danske band Grand Avenue
Morten RygaardMorten Rygaard
Team-beyond

Se billederne 
Endnu en gang tager Morten Rygaard os med ud på kanten, op i bjergene og ud i sneen.

Sammen med vovehalsene i Team-beyond begiver vi os uden for pisterne, for at fotografere deres fascinerende og halsbrækkende stunts.
Christina BergdahlChristina Bergdahl
Petit Le Mans

Se billederne 
Christina Bergdahl er denne måneds gæst i galleriet. Hun tager os med til ”Petit Le Mans” på Road Atlanta, Georgia, USA.

Petit Le Mans et langdistanceløb, der strækker sig over en hel dag. Det er et krævende løb for kørerne, der skal holde fokus i de 1000 miles løbet strækker sig over.
Casper TybjergCasper Tybjerg - Mikrofotografi
Det mindste i fokus

Se billederne 
Vi har bedt vores ambassadør Casper Tybjerg om at bryde grænserne for hvor tæt man kan komme på sine motiver.

Mikrofotografering starter hvor makrofotograferingen møder sin begrænsning.

Vi forventede os meget af Casper, men vi blev alligevel mildest talt imponerede over resultaterne, da vi så dem.
Morten RygaardMorten Rygaard
Roskilde Festival 2009

Se billederne 
Fotograf og Nikon ambassadør Morten Rygaard har mange års erfaring som musikfotograf, og dette galleri er resultatet af hans fire dage på Roskilde Festival 2009, hvor det lykkedes ham at dække en imponerende mængde koncerter.

Nikon håber I vil nyde dette spændende og varierede Live galleri fra Roskilde.
Morten RygaardMorten Rygaard
"Kroppen"

Se billederne 
Mennesket har alle dage været fascineret af kroppen. Nogle af de ældst kendte skulpturer forestiller menneskekroppe i mere eller mindre vellignende eller stiliserede versioner. Selv i meget bornerte tidsperioder har det pudsigt nok været stuerent at afbillede og udstille nøgne kroppe, hvis bare de allermest intime dele blev dækket nødtørftigt af en hånd eller et blad, for den helt nøgne krop virker paradoksalt nok mindre provokerende og privat, end hvis modellen kun er delvis afklædt.

Lad dig inspirere af Mortens smukke sort/hvide fotografier og fototips.
Morten RygaardMorten Rygaard
Live-billeder

Se billederne 
Vi kender alle til den fantastiske fornemmelse man har i maven efter en god koncert. Man ønsker tit, at man igen kunne få lov at opleve suset og stemningen ved koncerten. Morten Rygaard har taget portrætbilleder til koncerter og giver her inspiration og tips til, hvordan man formår at opnå et udtryksfuldt billede på trods af dårligt lys og dermed bevarer stemningen i billedet.

Se portrætbillederne og hvad et D3 og D700 kan gøre for dine koncertbilleder
Casper TybjergCasper Tybjerg på Færøerne


Se billederne 
Casper Tybjerg tager os med til Mykines, der er Færøernes vestligste ø. Med sit D700 skildrer han både det rige fugleliv og samspillet mellem mennesker og natur på den afsides
beliggende ø.
Morten RygaardMorten Rygaard
På uvant arbejde!

Se billederne 
For at vise de muligheder, der er med Nikons kompaktkameraer, har vi udstyret Morten Rygaard med et COOLPIX S600, som han har taget en række portrætfotos med.

Se portrætbillederne og hvad der kan lade sig gøre med et kompaktkamera.
Morten RygaardMorten Rygaards portrætter 4
Det oprindelige folk!

Se billederne 
Morten Rygaard viser igen portrætter fra Australien - denne gang af det originale folk, aboriginerne.
På fornemmeste vis beretter og viser Morten, hvordan man med få virkemidler kan få fantastiske portrætter – og så gør det bestemt heller ikke noget, at de fotograferede personer er nogle med meget stor karisma og fantastiske historier.
Casper TybjergCasper Tybjerg hos beduinerne


Se billederne 
Casper Tybjerg har haft den store oplevelse at være den første nogensinde til at fotografere beduin familier, som aldrig er blevet fotograferet. Se de enestående billeder og læs Caspers beretning.
Morten RygaardMorten Rygaards portrætter 3
Et portræt af Australien.

Se billederne 
Med sin 3. portrætserie viser Morten Rygaard portrætter af australiere, der på hver sin måde har og har haft en stor betydning i Australien indenfor sport, kunst, akademisk, socialt eller i forhold til naturbevaring.
Casper TybjergCasper Tybjerg EH 101


Se billederne 
I april 2007 oplevede Nikon ambassadør Casper Tybjerg for første gang lyden af Flyvevåbnets nye redningshelikoptere, EH1 01.
Da vi kort tid efter bad ham om at afprøve vores nye flagskib (D3) under ekstreme forhold, var han ikke i tvivl om, hvordan projektet skulle formuleres. Casper ville lave en fotodokumentation af hverdagen ombord på redningshelikopteren.
Morten HilmerMorten Hilmer
Naturen i nationalparken

Se billederne 
"Det er som om, at tiden står stille"; siger Morten Hilmer om nationalparken i Nordøstgrønland.
Se den sidste serie fra Grønland med smukke billeder af den vilde natur og af dyrelivet, hvor Morten har haft mulighed for at komme helt tæt på og dermed kan præsentere nogle fantastiske billeder.
Morten RygaardMorten Rygaard på verdens tag


Se billederne 
Det er svært at forestille sig, de ekstreme kuldegrader og fysiske anstrengelser, der er, når man bestiger et bjerg. Morten Rygaard illustrerer levende i sin billedserie de ekstreme forhold, det fantastiske lys og det fascinerende sceneri, der er på vej mod nogle af verdens toppe.
Christina BergdahlChristina Bergdahl
Laguna Seca


Se billederne 
Det er ikke mange, der får mulighed for at følge et racerløb på helt tæt hold. Christina Bergdahl er en af dem. Christina tager os med til årets sidste løb i ALMS-serien, på Laguna Seca Mazda Raceway i Californien.
Morten HilmerMorten Hilmers lys


Se billederne 
Intet lys – ingen fotografering. Morten Hilmer fortæller om solens genkomst i verdens største nationalpark.
Casper TybjergCasper Tybjerg på safari


Se billederne 
Fotosafari i Afrika byder på meget mere end ”the big five”. Få Caspers erfaringer fra savannerne i Botswana, Sydafrika og Kenya.
Morten RygaardMorten Rygaard
Extrem Snowboarding


Se billederne 
Kreativitet, frihedstrang og dødsforagt er nogle af de karakteristiske egenskaber snowboarderne viser os i denne ekstremsport serie af Morten Rygaard.
Casper TybjergCasper Tybjerg på Mount Kenya


Se billederne 
Casper Tybjerg tager os med på bjergbestigning af Mount Kenya, og fortæller i billeder om hele turen fra regneskoven ved bjergets fod, til det rå alpine miljø på toppen.
Morten RygaardMorten Rygaards portrætter 2


Se billederne 
Morten Rygaard fortæller om portrætter og giver tricks til at trækker modellernes personligheder frem.
Morten HilmerMorten Hilmers forårstogt


Se billederne 
Denne gang tager Morten Hilmer os med til "verdens top". For Siriuspatruljen er -50 °C ingen hindring for at tage på patrulje i nogle af verdens mest afsides egne.
Casper TybjergCasper Tybjerg på Filippinerne


Se billederne 
Casper Tybjerg rejste til Filippinerne for at lave en fotodokumentation af en del af det enorme rige, der består af intet mindre end 7.107 øer
Morten RygaardMorten Rygaards portrætter


Se billederne 
Morten Rygaard tager os med i studiet og on-location hvor han arbejder med portrætter og scenerier
Morten RygaardMorten Rygaards ekstrem serie


Se billederne 
Blot to billeder som smagsprøve. Flere billeder følger ved sæsonens afslutning
Morten HilmerMorten Hilmers efterårsrejse


Se billederne 
Morten Hilmer tager os med til det højeste nord, og fortæller om hvilke strabaser udstyret udsættest for....
Morten HilmerMorten Hilmer - fotograf i Siriuspatruljen


Se billederne 
Morten Hilmer er naturfotograf, engageret Nikon-bruger og Siriuspatrulje-medlem og vi har været så heldige at få kontakt til Morten, mens han i øjeblikket er på ekspedition med Siriuspatruljen.
Casper TybjergCasper Tybjerg i Norge


Se billederne 
Casper Tybjerg, Danmarks dygtige, dynamiske, unge, professionelle fotograf, er rejst til Norge for at dokumentere, hvorfor National Geographic Traveler har valgt de dybe, norske fjorde som verdens mest storslåede rejsedestination.
Web Design: webdesign af Kirring Design: www.kirringdesign.dk